Network Menu

Sommaravslutning 11 juni på Paleis Het Loo

Den 11 juni firar vi in sommaren tillsammans!

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum: 2022-06-11
11:00 – 15:00

Plats
Paleis Het Loo


Paleis Het Loo ligger i utkanten av Apeldoorn. Slottet beboddes fram till 1975 av den kungliga familjen. Sedan 1984 är det ett nationellt museum. Det har nyligen öppnats efter en grundlig renovering. Ett utmärkt tillfälle för en sista träff innan de flesta av oss ger oss i kast med semesterplaner och annat. Detta är en SWEA plus-aktivitet, det betyder alltså att partners mm också är välkomna! Det blir en kunglig våravslutning!

Vi samlas vid entrén kl. 11.00, varifrån det tar ca 15 min. att promenera fram till slottet. Vi börjar med en kopp kaffe i cafeterian/lunchstället Prins Hendriks garage. Efter rundvandring i slottet äter vi lunch tillsammans i Prins Hendriks garage på stallenplein (stallbacken) kl. 13.00. Slottsträdgården är anlagd i holländsk klassisk stil. Här finns möjlighet till 1 timmes rundledning. Att vandra omkring på egen hand är säkert att bra alternativ.

PRAKTISK INFORMATION (se även mailet som skickades ut 14 maj):

Anmälan till Gunilla Léons – gunilla.leons@gmail.com senast tisdag den 7 juni. Uppge vid anmälan ditt mobilnummer om du är intresserad av att samåka eller ta med någon/några i din bil. Då kan vi efter sista anmälningsdagen samordna runt eventuell samåkning.

Var och en beställer sin biljett via internet till kl. 11.45 (tijdsslot) på https://paleishetloo.nl/

Gratis inträde med Museumkort. Annars är inträdeskostnaden € 19:50. Audiotour rekommenderas och beställs vid biljettbokningen. Det finns två rutter att välja mellan: den östra med rubriken ”William och Mary”och den västra med rubriken ”Wilhelminas hem”. Ni kan välja själva vad som verkar mest intressant.

OBS! Från Leidens Central tar det närmare två timmar att ta sig till Paleis Het Loo med kommunal transport. Därför föreslår vi, att vi använder oss av egna bilar och i möjligaste mån av samåkning.

Adress:

Paleis Het Loo
Koninklijk Park 16, Apeldoorn
Huvudingången med parkering ligger på Amersfoortseweg
Parkeringen kostar € 7:50/fordon.

, ,

Comments are closed.