Network Menu

Genomförda aktiviteter 2019

Här kan du läsa om våra genomförda aktiviteter 2019

SWEA Professional webinar: profilera dig på LinkedIn, lördag 5 oktober

SWEA Professional Hollands första programpunkt ger dig chansen att lära dej hur du kan profilera dig på LinkedIn. Hur ska en profil se ut? Vad är det viktigaste att ta med? Vad söker personalavdelningar och rekryterare? Svar på dessa frågor och fler får du på SWEA Professionals webinar. Vår gästföreläsare är Eva Larsson, från SWEA Irland, som har jobbat på LinkedIn i över fyra år. Efter föreläsningen håller Nathalie Hermansson, från SWEA Holland, en workshop där vi omgående omsätter teori i praktik. Ta med dig din dator om du också vill delta. Information om hur du kopplar upp dig till webinar och exakt adress följer via e-mail.

SWEA Art: foto-workshop i Aachen, måndag 30 september

SWEA Art arrangerar en foto-workshop i Aachen. Alla Sweor är välkomna att deltaga.
Workshopen leds av Margareta Svensson. Vi kommer att diskutera runt fotografi och arbeta
praktiskt dessutom. Syftet är att öka vår medvetenhet och förhoppningsvis lära oss att ta
effektivare bilder.

Styrelsen Poppar Upp på Paleis Soestdijk, söndag 29 september

I höst kommer styrelsen att hålla styrelsemöten på olika platser i landet, för att sedan delta i de
program som har planerats till respektive plats. Först ut är ett besök på Paleis Soestdijk, som
kommer att stängas för allmänheten 2020. Vi tar en kopp kaffe, tittar på palatset och tar (om
vädret tillåter) en promenad i trädgården.

Kräftskiva lördag 7 september

Vi börjar höstens program med den årliga kräftskivan som organiseras i samarbete med Handelskammaren, Svenska Klubben och Young Professionals.

Sommaravslutning, lördag 15 juni

Vi avslutar säsongen med en strandvandring i dynerna. Vi samlas klockan 11 på Hotel Duinnoord och efter en kopp kaffe och något gott ger vi oss ut i naturområdet Klein Berkheide. Vi beräknar anlända vid Brasserie de Badmeester runt kl. 13:00 – 13:30 och äter då lunch där tillsammans. Den som vill kan ta med sig badkläder!

Sweor poppar upp! Vi träffas på ett strandcafé i Scheveningen, lördag 8 juni

Vi träffas på ett strandcafé, nära Kurhaus, vid havet, och fikar eller tar en lunch ihop.

Sweor poppar up! Vi besöker Singer muséet i Laren, lördag 1 juni

Singer Laren har i sommar ett utbyte med Museum Ostwall i Dortmund och kan därmed visa en speciell översikt av tyska expressionister. Inte utsidan, men insidan och konst som uttryck för känslor återgivet i starka färger, råa penseldrag och kraftiga former handlar det om.

GINFEVER ginfestival i Schiedam, lördag 25 maj

Destillering av jenever har länge varit förknippat med Schiedam och årligen organiseras där jenever festivalen GINFEVER med olika aktiviteter i hela staden. Vi träffas 14:00 vid kassan på det nyrenoverade jenevermuséet. Entré till muséet är gratis med museumkaart och det finns audio tour på både holländska och engelska. I samband med festivalen finns också möjlighet att avnjuta gin och jeneverbaserade cocktails på muséets uteplats. Partners är välkomna!

Stadsvandring i Monnickendam, lördag 6 april

Har du varit i den lilla staden Monnickendam i Noord-Holland än? Redan 1355 fick Monnickendam stadsrättigheter och utvecklades till en stad fylld med varv och rökerier. Handel bedrevs med Östersjöländer. Efter byggnationen av Nieuwendam, förföll staden eftersom stora skepp inte längre kunde lägga till. Monnickendam är nu en intressant stad att besöka, speciellt om man är historieintresserad.

Museumbesök “Het Schip” i Amsterdam, lördag 30 mars

Het Schip är en byggnad utförd i den ikoniska och okonventionella arkitekturstilen Amsterdamse School, där tegel inte bara är ett byggnadsmaterial men ett uttryck. Den tidigare skolan blev 2015 ombyggd till museum. Gör sällskap med ett gäng Sweor och ta en resa i historien som inte bara handlar om arkitektur men även om segregation och dåtidens politik. Förutom en rundvandring av byggnaden så visas en utställning om den spanske arkitekten Gaudi.

Årsmöte i Den Haag, tisdag 12 februari

Styrelsen hälsar alla Sweor varmt välkomna till årsmöte på Residenset i Den Haag. Även i år får vi möjligheten att ta del av en buffé tillagad av Ambassadens kock. Årets planerade gästföreläsare är ingen annan än ambassadören Annika Markovic själv. Annika Markovic har varit chef för Sveriges delegation vid OECD och Unesco i Paris. Hon har tidigare varit ambassadör i Brasilia och i Manila och även tjänstgjort som miljöambassadör i Miljödepartementet. Annika Markovic tillträdde i september 2018 och efterträdde då ambassadör Per Holmström.

Nyårslunch, söndag 20 januari

På söndagen den 20 januari organiserar SWEA Holland den årliga nyårslunchen för nya och gamla medlemmar. De senaste åren har vi hållit det på Tolhuistuin i Amsterdam-Noord vilket vi kommer att göra i år igen.