Network Menu

Nya Impulser

Under den här rubriken kommer du att kunna läsa engagerande berättelser om och av våra medlemmar. Du kan även reagera, ta del i diskussioner och komma med idéer. Tänk på att den här rubriken är till för oss alla, du är varmt välkommen att deltaga!

Astrid Surmatz

Den 13 november 2019 avled vår kära Astrid Surmatz. Vi är glada att ha fått uppleva hennes originella humor och hennes intelligenta bidrag till våra diskussioner.
Till familjen vill vi framföra vårt varma deltagande.
Vi kommer att sakna dig, Astrid!

Nya Impulser – Pernilla Triel

Pernilla Triel är SWEA Hollands ordförande från 2019. Här berättar hon om vad som driver henne och hur hon ser på SWEA Hollands framtid.

Nya Impulser – Eva Nylander

Eva Nylander arbetar med internationellt bistånd i Nederländerna. Stichting Betuwe Wereldwijd i Culemborg renoverar begagnade maskiner som skänks till utbildningscentra i Afrika och Surinam

Nya Impulser – Anna Runesson

Efter många år i Nederländerna har Anna Runesson beslutat sig för att bryta upp och flytta hem till Småland. “Efter så många år är det som att flytta till ett nytt land, med den skillnaden att man kan språket, dat kan säkert behövas stöd från en av SWEAs hemvändarföreningar.”

Nya Impulser – Linda Sjöström

Linda Sjöström valdes till SWEA Hollands ordförande i februari. Hon understryker betydelsen av starka kvinnliga förebilder, hon berättar vem hon beundrar särskilt. Vi får också en liten inblick i hennes syn på SWEA och hur hon vill bygga vidare på fina traditioner.

Nya Impulser – Margareta Svensson

Margareta Svensson avgår som tf ordförande för SWEA Holland, här berättar hon om sin barndom, om sitt yrkesliv och om sin syn på SWEAs vision.

Nya Impulser – Tineke Jorissen-Wedzinga

I Nya Impulser berättar Tineke Jorissen-Wedzinga om sitt arbete som översättare och svensklärare i Amsterdam. Vi får läsa om hennes fascination för Sverige och om vad SWEA betyder för henne.

Nya Impulser – Susanne Wahlfors

Nya Impulser handlar den här månaden om Susanne Wahlfors, hon är programansvarig för SWEA Holland. Vi kan läsa om hennes engagemang och vad det betyder för oss i SWEA.

Nya Impulser – Maja Thuroczy

Maja Thuroczy berättar för SWEA Hollands Nya Impulser om varför hon flyttade till Haag i Nederländerna och vad det innebär att vara expat.

Nya Impulser – Maria Kroezen-Åkersten

Den här gången får vi läsa om Maria Kroezen-Åkersten. Efter några år i Hoofddorp flyttade hon med sin familj till Emmen i Drenthe. Vi får läsa om hennes företagande och hennes många intressen.

Nya Impulser – Karin Åsén van den Boom

Nya Impulser handlar om Karin Åsén-van den Boom, en god vän till många av oss. De senaste åren har hon bl.a varit aktiv i SWEAs programgrupp som ansvarar för alla våra trevliga aktiviteter.

Nya Impulser – Eva Lundblad Mattson

Eva Lundblad Mattson berättar om att vara medföljande partner och samtidigt arbeta på en egen karriär. Vi får läsa om hennes jobb som infektionsläkare och mikrobiolog. Läs också om SWEA Hollands kulturstipendium.

Nya Impulser – Maria Berglund

Maria Berglund kom till Nederländerna på 1970-talet. Här berättar hon om sig själv och sitt engagemang för SWEA. Ett engagemang som för det goda med sig att hon behåller det svenska språket.

Nya Impulser – Hanna Weiber Post

SWEA-medlemmen Hanna Weiber Post berättar om sin första tid i Nederländerna. Hon berättar om sina första jobb i Amsterdam men framförallt om sina erfarenheter av att vara gravid och föda barn i Nederländerna.

Nya impulser – Gunilla Leons

Gunilla Leons har mycket att tacka SWEA för! Hon berättar om sitt liv och delar med sig av sin erfarenhet både som ansvarstagande medlem och f.d styrelseansvarig.

Nya impulser – Cecilia Götherström

Cecilia berättar om varför hon tycker att svenska kvinnor är speciella. Dessutom får vi inblick i hennes breda arbetsfält, du kan läsa vad Kettlebell-träning är och vad denna till synes okvinnliga sport kan betyda just för kvinnor.

Nya impulser – Marie Treschow

Marie Treschow berättar om vad unga tjejer kan få ut av att bli medlemmar i SWEA Holland. Vidare berättar hon om varför det är så lärorikt att jobba utomlands.

Nya impulser: Eva Kars berättar

För er som känner vår eleganta styrelseordförande personligen är det kanske lite speciellt att se henne med gummistövlar på en leråker. Vi träffades i utkanterna av Almere för att talas vid om engagemanget för arkeologi, människor och SWEA.

Nya impulser: Välkommen!

Äntligen har vi kommit igång med årets kampanj! Under den här rubriken kan du personliga och engagerande berättelser om våra medlemmar. Bland oss finns många fantastiska kvinnor som gärna delar med sig av kunskap och vänskap.